Saturday, April 30, 2011

Sabar bukan bermakna lembik.



Sometimes,you think you may know where and what i'm doing,
but dont forget that you can be completely wrong as well.human can't be read.


Tuesday, April 26, 2011

Bak kata Saudagar Arab

Mereka ini umpama tiga maharani yang besar.Nama pun dah maharani,mestilah nak perhatian lebih.annoying gila tengok orang orang macam ini tahu tak?

Cara percakapan mereka se-olah olah makan dalam.Apa salahnya tanya secara baik baik.Kalau macam itu,siapa nak marah?auntie yang basuh toilet kat blok aku pun tak marah lah weyh kalau tak flush jamban.errrr,lari topik.zzzzz

Maksud aku,tolonglah jangan nak meng-api api kan satu sama lain.

Sekian

Monday, April 18, 2011

10.21 pm

Sebahagian orang merasa puas dan selesa dalam jiwanya apabila dapat menyakitkan hati orang lain sama ada dengan kata-kata,tulisan,sindiran dan jelingan.Bagi golongan ini,semacam satu hobi melemparkan kata kata ynag diketahui boleh 'menyakitkan' targetnya.Jika sifat itu ada dalam diri,fahamilah hati individu itu sangat karat dengan dosa yang terkumpul bertahun-tahun.Tanpa segera diubah,ia bakal menjadi kegemaran harian yang memufliskan akhiratnya.



Setiap apa yang kita buat itu ada batasnya.

Saturday, April 16, 2011

12.19 pm

i see things like i want to see things.In a way,i choose to think in the way i wanted to think and feel.


Pernah kau tahu bagaimana aku terlahir di dunia ini dan apa yang membentuk perspektif dan ego ku,selain daripada apa yang aku memperagakan di depan mata kau?


Kepada teman-teman yang kurang memahami aku,dan yang fikir mereka memahami aku ,atau yang rasa-rasa memahami aku,tanya diri kamu,how well do you know me.

Thursday, April 14, 2011

Sunday, April 3, 2011

Tengok boleh,sentuh jangan