Friday, December 23, 2011

Ibarat anjing mengonggong,tapi tak menggigit

You know my name,not my story.
You've heard what I've done, not what I've been through.
Life is like a mirror and what you see out there, you must first see inside of you.
and dont compare your life to me. you have no idea what my journey is all about.













Saturday, August 27, 2011

427 hari



keep counting days,creating memories together.
she never fails to make me smile
and i'm happy whenever she's around.

love you more than you love me.

p/s - lepas ini akan rindu gila gila sebab akan berjauhan selama satu tahun setengah. T.T


Sunday, August 14, 2011

Hipertensi kah aku?

Lately ini,aku tak seperti selalu.
Sistem penghadaman tak lancar
Sistem pemikiran pun macam tak betul
Hormon pun dah tak terkawal.
Kadang kadang marah
Kadang kadang senyum sorang sorang
Kadang kadang aku senyap seharian

Tension aku duduk rumah.
Tambahan pulak keadaan aku yang dah lama juga tak berapa nak sihat.(memang patut pun duduk rumah)

Apa yang aku mencarut pagi pagi buta neh? @.@

Wednesday, August 10, 2011

v(-.-)

aku macam rumah,
daripada luar nampak cantik,indah dan tiada cacat cela.

tapi isi di dalam,
sedang menahan sakit dada yang telah tiga hari berlarutan.


Mengeluh lagi?
Biasalah. \m/(-.-)\m/

Tuesday, August 2, 2011

Life









isn't about regretting and complaining but its's about exploring the unknown


Thursday, July 21, 2011

390 hari

I wanna be your most favourite thing,
the thing you love the most,
the thing you scared to lose,
the thing you can't afford to lose.












Monday, July 11, 2011

Hidup dengan parut

apa salah aku agaknya.



mengeluh?
Biasalah.

Thursday, May 26, 2011

Hari bersamanya

Sometimes,your nearness takes my breath away,and all the things i want to say can find no voice.
Then,in silence,i can only hope my eyes will speak my hear.



I love you and that's the beginning of everything.

Happy birthday gorgeous and may Allah bless you.

p/s: sorry got no picture because you didnt give your picture and i'm using handphone to update. :*


Saturday, April 30, 2011

Sabar bukan bermakna lembik.



Sometimes,you think you may know where and what i'm doing,
but dont forget that you can be completely wrong as well.human can't be read.


Tuesday, April 26, 2011

Bak kata Saudagar Arab

Mereka ini umpama tiga maharani yang besar.Nama pun dah maharani,mestilah nak perhatian lebih.annoying gila tengok orang orang macam ini tahu tak?

Cara percakapan mereka se-olah olah makan dalam.Apa salahnya tanya secara baik baik.Kalau macam itu,siapa nak marah?auntie yang basuh toilet kat blok aku pun tak marah lah weyh kalau tak flush jamban.errrr,lari topik.zzzzz

Maksud aku,tolonglah jangan nak meng-api api kan satu sama lain.

Sekian

Monday, April 18, 2011

10.21 pm

Sebahagian orang merasa puas dan selesa dalam jiwanya apabila dapat menyakitkan hati orang lain sama ada dengan kata-kata,tulisan,sindiran dan jelingan.Bagi golongan ini,semacam satu hobi melemparkan kata kata ynag diketahui boleh 'menyakitkan' targetnya.Jika sifat itu ada dalam diri,fahamilah hati individu itu sangat karat dengan dosa yang terkumpul bertahun-tahun.Tanpa segera diubah,ia bakal menjadi kegemaran harian yang memufliskan akhiratnya.



Setiap apa yang kita buat itu ada batasnya.

Saturday, April 16, 2011

12.19 pm

i see things like i want to see things.In a way,i choose to think in the way i wanted to think and feel.


Pernah kau tahu bagaimana aku terlahir di dunia ini dan apa yang membentuk perspektif dan ego ku,selain daripada apa yang aku memperagakan di depan mata kau?


Kepada teman-teman yang kurang memahami aku,dan yang fikir mereka memahami aku ,atau yang rasa-rasa memahami aku,tanya diri kamu,how well do you know me.

Thursday, April 14, 2011

Sunday, April 3, 2011

Tengok boleh,sentuh jangan


Monday, March 28, 2011

Tak dapat tidur dalam bilik,tidur dalam kelas pun jadilah.

Kenapa dengan tangan kau weyh?hitam putih jadi nya haaa.

Errrrrrr?

Kalau ye pun,potonglah rambut tuh.Panjang beno haaa,siap lentik lentik lagi.

Aaaaaaa?

Haish nate neh,macang macang betul!Tak terurus langsung.

Sigh



Dalam hati kata-I need you dear







Sunday, March 27, 2011

kata perempuan segamat

Percayalah pada si dia yang dia akan setia dan masih menyayangi kita walaupun kita berada jauh dari dia.

Setia walaupun jauh

Memang pelbagai dugaan yang kita hadapi apabila kita berjauhan. Ketika kita berjauhan, kita akan terasa sunyi. Orang yang selalu kita jumpa, tiba-tiba kini jauh dari mata. Dan apabila berjauhan, hati menjadi sunyi. Dan pada masa inilah kawan-kawan menjadi penyeri. Namun begitu, walaupun kita masih mempunyai kawan, kawan hanyalah kawan. Ceria bersama kawan tidak sama dengan ceria apabila kita bersama dengan pasangan kita. Di sini, ada yang kecundang. Ada yang bercouple dengan kawan disebabkan terasa sunyi. Fikirkanlah, apa perasaan pasangan kita bila dapat tahu yang kita tidak setia? Dan letakkanlah diri kita di tempat dia. Adakah kita akan gembira dan suka jika kita dibuat demikian?

Tanyalah khabar

Setiap malam sebelum tidur itu kalau boleh cuba hubungi si dia tanyakan khabar. Buat secara selang seli. Hari ini kau yang call dia. Esok dia pula. Dengan ini baru la sama-sama merasa susah dan senang.Kau beritahu dia,jangan asyik mengharapkan kau sahaja yang call dia.Mesti kau rasa sukar untuk menghubungi dia jikalau kau sahaja yang perlu call dia. Memang cinta perlukan komitmen tetapi ia akan menjadi sukar bila sebelah pihak sahaja yang memberikan komitmen. Jadi sama-samalah membantu dalam membina percintaan ini.


Sambut hari ulang tahun bersama

Sekiranya tidak sibuk, cuba sambut birthday atau ulang tahun per-couple-an bersama-sama. Sekiranya birthday itu jatuh pada hari yang sibuk, sambutlah bersama-sama pada hujung minggu tersebut. Luangkan masa bersama untuk seketika sudah pasti dapat mengembirakan antara satu sama lain. Walaupun perjumpaan itu hanya sementara, tetapi kenangan ketika berjumpa bersama-sama sambil menyambut birthday sudah pasti akan terpahat kukuh di hati. Mungkin anda akan tersenyum sendirian apabila mengenangkan kembali kenangan manis sebegitu.

Jangan jadikan jarak sebagai pemusnah

Cinta jarak jauh memang sukar. Memang meronta-ronta hati bilamana rindu itu datang. Apabila keseorangan, sudah pasti kita akan terasa sangat kerinduan itu. Tetapi ingatlah, jangan jadikan jarak yang jauh itu sebagai pemusnah cinta anda. Jadikan ia sebagai satu cabaran yang akan memberikan anda lebih bersemangat untuk meneruskan cinta itu.

walauapapun rintangan yang ada, jangan jadikan ia sebagai alasan dan penghalang. Tetapi jadikan ia sebagai sesuatu yang dapat menambahkan kasih sayang kita kepada si dia. Bila jauh kita akan merasa rindu bukan? Jadi jauh itu bukan satu perkara yang tidak baik cuma ianya merupakan salah satu cara untuk memupuk rasa kasih sayang kita dan mengajar kita untuk menjadi seorang kekasih yang setia.Hargailah antara satu sama lain.


Terima kasih perempuan segamat,tapi aku masih perlukan masa untuk bersendirian memandang kisah silam menghantui kembali.sigh